miercuri, 7 august 2013

Pleats Please Issey Miyake Parfums


Designerul Issey Miyake este cunoscut pentru puritatea sa conceptuala si simplitatea sa eleganta. Munca sa emana exuberanta, dinamism, mișcare și culoare; este contemporan totuși atemporal.
Astăziîncepe o noua aventura în analele parfumeriei Issey Miyake, continuând sa creeze o legătură puternica cu lumea modei sale.
Issey Miyake este cunoscut la nivel mondial pentru semnătura sa – pliurile – care au făcut înconjurul lumii în mai mult de 80 de culori.
Astăzi, linia iconica Pleats Please Issey Miyake are propria sa aroma. 
Este un miros care aduce tribut unei creații de moda seminale: o infuzie de emoții și ode olfactive aduse bucuriei.
L’Eau d’Issey și L’Eau d’Issey Pour Homme izbucnesc de la fântâna aromelor Issey Miyake; clare și strălucitoare, L’eau-urile vestesc prima incursiune a lui Issey Miyake în lumea parfumeriei.
Aroma Pleats Please Issey Miyake are propria sa strălucire deosebita, cea mai recenta și luminoasa fațetă creata de designer.
Fiecare pliu la locul sau: Pliurile de-a lungul istoriei
Conceptul de pliu datează încă de la începuturile civilizației. Femeile din Egiptul antic purtau kalasiris. 
Frumoasa statuie a Karomama-ei de la Luvru o descrie pe “divina adoratrice” într-o rochie cu pliuri.

Multi ani mai târziu

La începutul secolului 20, casa Fortuny, renumita pentru mătăsurile sale și pentru rochia sa Delphos a adus pliurile în centru atenției din nou, inspirate de “Charioteer of Delphi”.
La sfârșitul anilor 1980, Issey Miyake a ridicat pliurile la un alt nivel, obținând combinativi paradoxale de …
Creativitate și utilitateModa” și viata de zi cu zi. Atemporalitate și de momentClasicitate și tehnologie.
Cu Pleats Please, Miyake a construit un pod trans-cultural intre Est si Vest, o legătură intre lumile care păreau cu totul incomparabile.

Pleats Please: o eticheta unica, o poveste distinctiva, un concept de moda universal.

Povestea a fost lansata in1993 ca urmare a unei colaborări întâmplătoare cu William Forsythe și Baletul din Frankfurt. Forsythe a invitat designerul sa creeze costume pentru “The Loss of Small Detail.” O colecție a răsărit din dorința de a le oferi dansatorilor, costume care sa le permită acestora sa se miște cât mai natural. 
Pleats Please a luat naștere ca urmare a experimentărilor  devenind în cele din urma o îmbrăcăminte de baza, atemporala însă creativa și originala.
Atemporalitatea! In mâinile lui Issey Miyake, pliul a evoluat rapid, devenind din ce în ce mai practic— lejer, ușor de purtat și ușor de întreținut: o linie compusa din piese de baza plus articole de sezon.
Ingeniosul proces de plisare inovator din punct de vedere tehnic al mărcii a fost primul de genul sau în materie de articole vestimentare plisate.
Materialul este mai întâi tăiat și cusut la un loc, la de doua ori și jumătate pana la trei ori varianta sa finala, prins intre doua bucăți de hârtie apoi trecut printr-o mașină de plisare pentru a fixa pliurile în memoria materialului și pentru a crea articole de îmbrăcăminte în proporțiile corecte.
Designerul asemuiește articolele de îmbrăcăminte  care parca țâșnesc din mașina de plisare cu ‘’plinea prăjită care sare din prăjitorul de pâine ‘’.
Aceasta tehnologie sofisticata de plisare oferă articolelor vestimentare o forma permanenta. Inițial “2D”, își dezvăluie forma tridimensionala direct pe corp.
Paleta de culori de baza pentru Pleats Please conține culori monocrome, însă cum fiecare colecție este reînnoită în fiecare sezon, sunt introduse și print-uri mult mai pline de culoare, cu inspirații etnice și folk optimiste.
Intre anii 1996 si 1998, legendarii “Guest Artists Series” si-au oferit colaborarea la colectiile Pleats si anume Yasumasa Morimura, Nobuyoshi Araki, Tim Hawkinson si Cai Guo-Qiang — opera de arta ușor de purtat!
Pliul văzut de Issey Miyake întrupează un concept universal care își găsește puține echivalente în istoria modei.
Femeile din intreaga lume l-au adoptat. Cu formele sale de baza și materiale confortabile, asigurând o purtare ușoară și fiind ușor de întreținut, Pleats Please reprezinta o adiere de libertate, plăcerea exprimării fără restricții și a mișcării libere.

Astăzi, acest look iconic, emblema și esența identității Issey Miyake, își are perechea într- o aroma.

Un portret olfactiv

Pentru a capta caracterul plin de vioiciune și cu inima luminoasa al Pleats Please,  Aurélien Guichard a compus un buchet luminos și vesel. 
 Un nectar de fericire, o incitare de a savura plăcerile vieții.
Sursa sa primara de inspirație a fost lumina, un element intrinsec în lumea Issey Miyake, în forma de reper strălucitor.  Mai apoi a venit ideea de verticalitate, reflectând structura pliului.

La toate cele de mai sus s-a adaugat mișcarea  indusa de legănarea pliului în timp ce se unduiește pe corp. Se mișcă liber și totuși fin, cizelat, compoziția este plina de un sentiment de confort.
Notele de vârf strălucitoare se deschid cu aroma intriganta de nashi, un fruct hibrid care oscilează intre para și mar, cu nota de para predominanta.
Pentru aceasta noua aroma, exuberanta și vigoarea buchetului floral au fost un ‘’must’` florile pentru a defini feminitatea unei compoziții subtile și delicate.
Notele de mijloc, pline de bucurie și optimism sugerează o senzualitate plina de gratie, care infloresc prima data cu note de Bujor proaspăt și sweet pea. Indol-ul aduce o atingere de prospețime voluptoasa și “oferă substanța notei”, ne explica parfumierul. Acordul este cald și vibrant, asemeni unei “invitații la fluiditate”.
Nota de baza prelungește senzația de blândețe, stabilindu-se în note bogate, lemnoase de cedru, în timp ce patchouli, având un caracter vertical, pătrunde compoziția dulce, vanilia senzuala insufla aroma cu o căldură radianta.
Un absolut de ‘’vanilie alba’’ cremoasa se amesteca cu mosc dadator de confort pentru un final catifelat.
Guichard a dorit sa creeze un pliu asemeni unei arome ‘’verticale’’, un floral autentic care transmite o feminitate atotcuprinzătoare fără echivoc. Asemeni unui cocon de plus, Pleats Please este o aroma care creează dependenta, o compoziție a cărei fațete meticulos sculptate își găsesc ecoul în sticluță.


De la pliuri 2D la o sticla 3D

Pentru a interpreta imaginea pliului, spiritul geometric al unui poliedru multifatetat era alegerea perfecta. Multe din liniile Miyake conțin deja obiecte vestimentare care deriva de la pliuri sau falduri care evoca astfel de volumuri fațetate.
Proeminentele ies în evidenta pe sticluță într-o interacțiune intre volume convexe și concave. 
Multiplele fațete ale poliedrului Pleats Please prind viata prin nesfârșite valuri de lumina. Nu exista culori luminoase, doar evidențieri subtile însuflețite de aroma în nuanțe de roz.
Crearea acestei sticluțe, întruparea 3D a imaginii 2D a pliului, a fost un proces complex.
Capacul ia forma unui calyx floral, un element abstract fin plisat care simbolizează atât o floare alba cât și materialul Pleats Please.
Cutia emana un sentiment vesel de fantezie, amestecând roz-ul cu portocaliul într-un dans evantai jubilant al petalelor stilate traversate de linii fine care evoca subtil pliurile.
Ca un omagiu direct adus originilor casei sale de moda, numele “Pleats Please” adopta un logo în care litera E este restrânsă, presata și comprimata ca și cum ar fi fin plisata.

Gama de produse cuprinde un trio de ape de toaleta în trei formate: 30, 50 și 100 ml.

Gama de ape de toalete este suplimentata de doua derivate infuzate de notele de Pleats Please: un lapte de corp cremos, și un deodorant spray.

In mișcare

Într-o prima încercare a lui Issey Miyake, de a dinamiza spiritul noii arome a brandului, spotul publicitar pentru Pleats Please a fost creat de unul dintre cele mai mari nume în fotografia contemporana: Nick Knight.
Imagini îndrăznețe, o pauza de la convenții, soc cultural… Noua alegere în materie de comunicații capturează perfect fațetele pulsante și energetice ale Pleats Please.
Îmbrăcata în pliuri de toate culorile, modelul dansează și face salturi, se învârte și se răsucește.
  Fotograful interacționează cu modelul sau, pozând-o din fiecare unghi pentru a putea dezvălui magia pliurilor în mișcare. Jucându-se cu siluetele, dansul aduce mișcarea pe fațetele obiectelor vestimentare care inspira mișcarea exuberanta și ușoară.
Adierile de vânt fac ca rochia sa se unduiască asemeni valurilor mariiAcțiunea aduce spiritul pliului la viata.

Energie!

Unu, doi, trei, patru… Corpurile se multiplica într-un vârtej de imagini ale femeii-sticla.

Imaginile lui Nick Knight ne oferă o interpretare geniala a propriilor comentarii ale lui Issey Miyake despre pliuri:

Pliurile nu încetează sa ma fascineze, evocând o multitudine de imagini.” “Pliurile se mișcă și își schimba forma prin fiecare mișcare a purtătorului . Pe măsura ce pliurile se mișcă își schimba culoarea, creând o iluzie optica asemeni unui caleidoscop.”

Un caleidoscop! Filmul oferă o viziune în care liniile verticale și cele orizontale diferă în unghiuri și diagonale pentru a ajunge în mișcare, delimitând curbele.

In aceasta căutare pentru atemporalitate și funcționalitate în moda, Issey Miyake și a găsit răspunsul în pliuri. Lumea modei este în continua mișcare, și la fel și lumea parfumeriei!

Astăzi exista un ecou olfactiv al viziunii sale creatoare: Pleats Please, apa de toaleta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Powered By Blogger