joi, 18 iulie 2013

Time for INGLOT



Compania Inglot a fost fondată cu mai mult de 25 de ani în urmă de către Wojtek Inglot, un tânăr chimist care la acea vreme lucra în departamentul R&D al unei companii farmaceutice.

sursa foto site INGLOT Romania

Principalul său ţel era de a crea produse de înaltă calitate la preţuri corecte şi accesibile, folosind însă cele mai bune ingrediente şi materii prime de la furnizori cu cea mai bună reputaţie.
Toate produsele Inglot sunt fabricate în interiorul Uniunii Europene iar 95% dintre ele sunt fabricate prin intermediul facilităţilor de producţie. Inglot lucreaza cu make-up artişti şi consultanţi în materie de culori pentru a aduce pe piață cele mai recente tendințe în materie de culoare, textură și formă.
Inglot dezvolta constant noi produse şi in 2012 au lansat în premieră mondială primul Lac de unghii ce permite unghiilor să respire asigurând o mai bună îngrijire a unghiilor şi făcându-le şi mai frumoase.
Sistemul unic FREEDOM SYSTEM, permite clienţilor să experimenteze folosind produse pentru faţă în nenumărate nuanţe şi combinaţii de culori, dându-le şansa să îşi creeze propriile lor palete de culori personalizate. Inglot, cu magazine in marile orase ale lumii Abu Dhabi, Sydney, Montreal, Dubai, Londra, Milano, Roma, Doha, Moscova, Las Vegas, Miami, New York etc. deschide in cadrul Maritimo Shopping Center din Constanta, primul magazin al retelei in Romania in anul 2011.
Inglot este prezent in 42 de tari cu peste 400 de magazine. 
Inglot investește în personalul sau și își alege angajați pe care ii transforma în cei mai buni specialiști de make-up, cunosc cele mai noi tendințe în make-up și oferă servicii de calitate.

sursa foto site INGLOT Romania

Marinela Mirea CEO INGLOT Romania, și Master of Franchise pentru Romania și Austria este un specialist care a studiat la o prestigioasa școală de make-up din Viena, este o femeie care reușește sa dezvolte o afacere în lumea bărbaților, pe o nișă plina de branduri și produse. 
Este un profesionist pasionat și dedicat muncii sale, își cunoaște limitele și reușește sa le depășească de fiecare data.
Înțelege cât este de important sa ofere clienților săi produse și servicii de calitate, reușește sa aducă machiajul la nivel de arta și oferă celor dispuși sa primească talentul sau exprimat în lucrurile pe care le crează. 
Arta machiajului este, la fel ca celelalte arte, un exercițiu de creativitate, originalitate, migală și precizie.



Interviu:


1.Va invit sa vorbim despre povestea Inglot de succes. 
Cum ati reusit sa transformati un hobby intr-un business? Cum devine un vis realitate: care este secretul ascensiunii rapide a brandului în Romania?

Marinela Mirea: Inglot a aparut in Romania ca un brand ``no name`` as putea spune, deoarece foarte putine cunosteau acest brand. Insa Inglot a cucerit destul de repede clientele care au trecut pragul magazinului din Constanta, prin calitatea produselor si varietatea mare de culori. Inglot are o gama larga de produse și momentan ne bucuram de multe cliente fidele în toată țara.


2. Considerați ca prețul, este argumentul suprem pentru atragerea clienților?

Marinela Mirea:  Nu as putea spune ca Inglot este un brand ieftin, insa pentru calitatea pe care o are, consider ca preturile sunt accesibile. Avem preturi pentru Romania. Cred ca, faptul ca toate clientele pot testa absolut orice produs in magazin si faptul ca sunt ajutati in alegerea produsului de specialistii din echipa Inglot este mult mai important. Noi dam sfaturi si le spunem clientelor cum sa folosească produsele noastre și deasemenea le spunem și câteva trick-uri, cum sa îl aplice și unde.

3. In viziunea INGLOT care este definitia Frumuseții?  Care sunt cele mai prețioase sfaturi de frumusețe pe care ni le puteți împărtăși?

Marinela Mirea: Frumusetea consta in starea de sine, consta in ingrijirea pe care tu, tie ti-o oferi. Pentru asta nici macar nu e nevoie de make up. Make up-ul nu face nimic altceva decat sa puna in evidenta anumite trasaturi. Insa alegerea make up-ului e importanta. Este bine sa optati pentru produse profesionale sau semiprofesionale si nu comerciale. De exemplu produsele Inglot, nu contin Parabeni, nu sunt testate pe animale si contin agenti de ingrijire a tenului, ca de exemplu Vitamina E, unt de Avocado. 
Deasemenea fondurile de ten nu conțin ulei, iar pudrele nu conțin talc.



4.Din punctul de vedere al unui specialist în machiaj, va rog sa îmi spuneți care ar fi produsele pe care ar trebui sa le avem în trusa de ``urgenta`` în poșetă?

Marinela Mirea: Daca ești machiata cu produse Inglot, nu ai mare nevoie de multe produse la tine, în poșetă deoarece machiajul este sigur unul rezistent. Dar, cred ca ar trebui sa conțină, totuși șervețele absorbante de sebum, asta dacă cineva are tenul gras sau cu tendințe de îngrășare, o pudra compacta, un contur de buze , un tratament de buze ( mai ales pentru persoanele care beau prea putina apa) și un ruj.

5. Cat de accesibile sunt serviciile și produsele INGLOT pentru cineva care nu este din Constanta și
nu a deținut pana acum produse profesionale?

Marinela Mirea: Având în vedere ca cererea a devenit tot mai mare pe piața românească, la un moment dat ne-am decis sa trimitem clientelor din toată țara produsele dorite prin posta sau prin curierat, asta având în vedere ca noi încă nu avem un magazin ON LINE. 
Clientele de oriunde din țară pot face o comanda pe mail sau telefonic și noi trimitem produsele cât de repede putem.

6.Care sunt cele mai noi tendințe în machiaj? Cum reușește INGLOT sa tina pasul cu noutățile din zona de Beauty?

Marinela Mirea: Tendințele sunt mereu în schimbare și asta este bine, noi avem nevoie de schimbări în lumea asta creativa a tot ce este Beauty, Inglot reușește sa tina pasul cu aceasta lumea destul de bine și vine mereu cu produse și colecții noi, pe tot timpul anului, nu doar de sezon.

7. Spațiul Social Media devine din ce în ce mai important, cum vedeți viitorul online și cât de importanta vi se pare comunicarea cu Fanii de pe rețelele sociale?

Marinela Mirea: Asa este, spațiul social media este din ce în ce mai important și activ, iar noi ținem pasul cu el, ca sa nu ne-o ia înainte.  Pe Facebook , avem momentan peste 11.200 de fani, cu care comunicam în fiecare zi, iar noi postam aproape zilnic câte ceva. După ce vom deschide și în București și poate și în Timișoara sau Cluj, ma voi gândi și la un magazin On Line.

8 . Într-o zona de afaceri predominata de bărbați cum reușiți sa va impuneți și care sunt principiile după care va ghidați?

Marinela Mirea: Femeile conduc și vor conduce în aceasta lume a bărbaților. Consider ca sunt o femeie puternica și care știe ce vreași astfel poți face fata acestei lumi.

9. Sunteți un specialist în domeniul frumuseții, ați studiat la o școală prestigioasa de make-up, cum ați ajuns sa va îndrăgostiți de lumea machiajului și când ați simțit ca aceasta pasiune se poate transforma într-o profesie?

Marinela Mirea: De mica am fost pasionata de make-up, deși nu m-am ocupat câțiva ani buni de make-up deoarece am vrut sa încerc și altceva, știind ca la make-up ma pot întoarce oricând dacă voi vrea la un moment dat și în 2008 am început din nou cu make up-ul în Viena, orașul unde locuiesc de 10 ani.
Lucrez cu mare plăcere, pasiune și ador culorile puternice, asta fiind atu-ul meu în Austria unde multi nu sunt atât de curajoși. Insa am vrut mereu mai mult și încă de mica mi-am dorit sa am un salon sau un magazin de genul asta. Iata ca visul mi s-a îndeplinit și acum dețin trei magazine Inglot, doua în Viena și unul în Constanta. Si nu ma voi opri aici. Urmează un magazin în București, anul acesta.

10.Ce planuri de viitor aveți, cum vizualizați viitorul Brandului în Romania?

Marinela Mirea: Dupa cum am spus mai devreme, doresc sa aduc acest brand și în București și poate chiar în Cluj sau în Timișoara. Feedback-ul este foarte încurajator și le mulțumesc clientelor pentru acest lucru.
Deși noi nu am făcut prea multa reclama, deloc mass media și aici ma refer la radio sau TV.
Ne bucuram de aceasta primire pe piața românească și de succes și laude de la clienții care au încercat deja acest brand.

Va mulțumesc pentru acest interviu.



Interviu acordat de Marinela Mirea CEO @ INGLOT Romania.

7 comentarii:

  1. inca nu am pus mana pe nici un produs inglot :D dar mi as dorriii :D nu prea ma tine buzunarulll :))

    RăspundețiȘtergere
  2. cujar! pretul produselor este unul accesibil tuturor! va asteptam cu mare drag in caminul nostru inglot! suntem deja o familie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut mult si acest interviu si am mai aflat cate ceva despre un brand ale carui produse mi le doresc foarte mult.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. un interviu foarte bun
    eu nu am nimc de la Inglot :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo!!!! Asa interviu mai rar, imi plac intrebarile si raspunsurile managerului Inglor, care este tare dulce. Imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. WOW!!! INGLOT - Marinela MIREA - Super interviul! Nici nu auzisem de acest brand - deci: doresc sa testez, folosesc produsele!!!! Sunt nerabdatoare!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Powered By Blogger