sâmbătă, 29 iunie 2013

Interviu Ioana Dumitrache Blogger @ The BFF Blog


Ioana este un Blogger pasionat de frumusețe  moda, machiaj, noutăți și inovațiemuncește mult online și offline pentru ca Blogul ei sa fie cât mai interesant și mereu în top.
Este regina neîncoronatăîncă, a rujurilor, cred ca a încercat sute și le-a descris în detaliu pe Blog.
Este frumoasa, expresiva și luminoasa, are grija de corpul și tenul ei și are grija sa folosească produse potrivite.
Blogul ei este complex, elegant, frumos structurat cu articole foarte interesante și educative îl puteți vizita Aici ,   The BFF Blog = The Beauty Fun Fashion Blog.
Pagina de Facebook are conținut atractiv zilnic, o puteți găsi Aici

  1. In ultima vreme ai avut ceva confirmări ca Blogging-ul începe sa fie luat în serios și ca munca ta a fost apreciata: Colaborarea pe pagina de Facebook L`Oreal Paris Romania, articole publicate în revista The One, premiul 3 la Gala Digital Divas categoria Best Beauty Blog. 
    Ce înseamnă asta pentru tine și cum vezi tu viitorul în Blogging?
Ioana Dumitrache: Recunosc ca am avut un an bun, dar și plin de provocări. Sa ajungi sa scrii pentru revista preferata iți aduce o mare satisfacție, dar înseamnă și multa munca. Pana acum eu eram singurul critic al articolelor mele pana apăsam butonul de „publica”, iar acum am niște reguli de urmat, scriu pe teme pe care nu le aleg eu, iar stilul este unul cu totul diferit. Sunt încă într-o perioada de tranziție în care învăț și exersez foarte mult. Asta nu înseamnă ca îmi pierd autenticitatea, ci doar ca evoluez. Si asta cred ca se va întâmplă și cu Beauty blogging-ul. A fost o perioada de acomodare în care dezvoltarea s-a făcut doar pe orizontala, dar acum se simte nevoia unei evoluții pe verticala. 
Cititoarele sunt din ce în ce mai bine informate, asa ca nivelul informației trebuie sa se ridice la așteptările lor, doar ele sunt motorul blogging-ului. Sunt incantata sa observ companii care își îndreaptă campaniile spre aceasta nișă și ca blogurile de frumusețe încep sa fie răsplătite.  La urma urmei, este vorba despre un hobby care iți mănâncă foarte mult timp.

  1. Cum ai luat decizia sa iți deschizi un Blog și ce greutăți ai întâmpinat la început?
Ioana Dumitrache: Acesta nu este primul blog de Beauty pe care l-am deschis. In ianuarie 2011 am pornit alături de cea mai buna prietena un blog care a avut de la început o abordare mai fun frumuseții.  Insa, un an mai târziu am realizat care îmi sunt dorințele cu adevarat și am simțit nevoia sa pornesc la drum singura, asa ca am deschis „Ioana Dumitrache – Un blog despre frumusețe`` . A fost greu sa îmi aduc cititorii pe noul blog, mai ales ca toată lumea credea ca m-am certat cu prietena mea și ca acesta ar fi motivul despărțirii.  Noua luni mai târziu mi-am mutat din nou blogul pe domeniu .ro și l-am redenumit. Iar a trebuit sa pornesc de la zero. Provocările nu au fost puține, dar prin consecventa am reușit sa ii dau o nota ascendenta, astfel ca în fiecare luna creste cu 1000-2000 de vizitatori, lucru care ma bucura enorm. Cred ca cea mai mare provocare cu care ma înfrunt zilnic este sa găsesc subiecte și teme deosebite care sa atragă cititorii și sa ii fidelizeze.

  1. Ai un ten foarte frumos și asta înseamnă ca ai grija sa folosești produse potrivite tipului tău de ten. Care sunt produsele care nu iți lipsesc din trusa ta de machiaj și pe care le-ai lua oriunde cu tine?
Ioana Dumitrache: Nu as zice ca am un ten foarte frumos, ci doar un ten îngrijit. Încerc sa nu sar niciodată peste niciun pas din rutina de îngrijire și oricât de obosita as fi, nu merg niciodată la culcare fără sa ma demachiez.
Referitor la trusa de machiaj, pot spune ca sunt câteva produse pe care le iubesc la nebunie și pe care le-as lua cu mine în orice călătorie: blush-ul Dior, tușul MAC Blacktrack, creionul iluminator Anastasia, crema Aqua Brow si pudra HD - ambele de la Make Up For Ever, rimelul Maybelline The Falsies, Trusa NAKED de la Urban Decay, fardurile Peggy Sage si pensulele Real Techniques.

  1. Care este ritualul tău zilnic de îngrijire?
Ioana Dumitrache: Ritualul meu este strict: demachiere și curățare + hidratare de doua ori pe zi, dimineața și seara. Singurul lucru mai deosebit pe care îl fac este ca folosesc întotdeauna un serum și crema speciala pentru zona ochilor. Sunt înnebunită după serumuri! Chiar fac diferența!

  1. Într-o lume haotica, mereu în mișcare, cum reușești sa îți menții echilibrul și ce metode de organizare aplici?
Ioana Dumitrache: Am un program haotic! Nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Pot sta toată ziua în casa pentru a scrie liniștită, sau pot fi toată ziua la evenimente. Deși sunt o fire organizata și am tendințe ușoare de control freak, nu-mi place sa ma simt constrânsă. Îmi place sa am un ritm relaxat de lucru, dar fără sa depășesc termenele limita. Pentru a menține echilibrul în viata încerc sa fac în fiecare zi ceva ce îmi place, ceva ce îmi doresc, ceva ce trebuie și putina ordine prin casa :) Singurul lucru pe care nu îl reușesc este sa ma vad cu prietenii atât de des precum mi-as dori.

  1. Care sunt principiile după care te ghidezi în viata și cum reușești sa le transmiți fanilor tai în lumea virtuala?
Ioana Dumitrache: Întotdeauna am fost de părere ca dacă tu nu te iei în serios și dacă tu nu te respecți, nu poți avea pretenția ca cei din jurul tău sa o facă. Îmi plac lucrurile bine făcute și decât sa fac ceva de mântuială, prefer sa nu mai fac deloc. Întotdeauna am încercat sa fiu sincera cu mine și cu colaboratorii mei, astfel încât sa-mi fac cunoscute limitele și niciodată sa promit mai mult decât pot oferi.
De asemenea, toleranta mi se pare o calitate importanta. Cred ca oamenii ar fi mai fericiți dacă ar fi mai toleranți și mai deschiși.
Eu nu consider ca am fani. Eu cred ca suntem un grup mare de femei care împărtășesc aceleași preocupări și pasiuni și care își dau întâlnire la adresa www.ioanadumitrache.roÎncerc sa fiu pe blog asa cum sunt și în viata reala, poate putin mai rezervata din teama de a nu fi judecata. Insa niciodată nu încerc sa par ceva ce nu sunt și asta îmi place la cititoarele mele: ca sunt sincere și deschise, lucru care ma emoționează teribil!

  1. Daca maine ai lua decizia de a renunța la Blogging care ar fi metoda prin care ți-ai exprima creativitatea?
Ioana Dumitrache: Machiaj sau as studia pentru a deveni colorist de profesie. Mi se pare fascinant și totodată foarte dificil sa știi cum sa combini diferitele vopsele și substanțe pentru a ajunge la culoarea de par dorita de clienta. Da, mi-ar plăcea foarte mult sa devin colorist. Si este și o meserie pe care sa o poți face la orice vârstă, asa ca am un back-up plan bun!

  1. In lumea virtuala sunt multi oameni falși și multi cei care au un comportament nu tocmai elegant. Cum reușești sa treci peste răutățile gratuite și sa răspunzi calm tuturor comentariilor?
Ioana Dumitrache: Uneori îmi este greu pentru ca sunt o persoana foarte sarcastica din fire. Îmi vin în minte tot felul de replici mai mult sau mai putin acide, dar de cele mai multe ori le prefer pe cele elegante, dar cu substrat. Ma bucur ca nu am parte de prea multe răutăți gratuite iar atunci când apar încerc sa le trimit direct în spam.

  1. Cat de mult ai investit în Blogul tău și care sunt dispozitivele pe care le-ai luat special pentru a-ți facilita crearea articolelor și comunicarea în timp real cu fanii tai?
Ioana Dumitrache: In blog investesc foarte mult timp. Vreo 3-4 ore zilnic cel putin, asta fără sa adaug partea de documentare. In acest domeniu este foarte important sa citești mult, sa te întâlnești cu specialiști și sa testezi produse sau servicii. Toate acestea mănâncă timp și resurse proprii. Inca nu am ajuns la nivelul la care sa ma întrețin din blog. Blogul produce, recunosc, dar nu suficient. Tot jobul este cel care ma tine pe linia de plutire. Deocamdată, din punct de vedere logistic nu am investit foarte mult. Intenționez sa trec cândva la nivelul următor, dar pana atunci mai economisesc pentru dispozitivele necesare.

  1. Daca ar fi sa o iei de la început ce ai face diferit și ce nu ai schimba în drumul tău pana aici?
Ioana Dumitrache: Am luat-o de trei ori de la capăt pana acum și sper sa ma opresc aici. Singurul lucru pe care l-as face diferit ar fi sa interacționez mai mult cu bloggerii din alte domenii. Eu consider ca am avut parte de experiențe plăcute pana acum și fiecare întâmplare sau provocare m-a ajutat sa evoluez, asa ca în final s-a dovedit ca aveam nevoie de ele.


Interviu acordat de Ioana Dumitrache Blogger @ The BFF Blog

10 comentarii:

  1. hy hy, preferata mea :D suuper cute :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana este un om bun şi frumos atât pe interior, cât şi exterior :-)
    Felicitări pentru interviu, Coco! :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interviu inedit, mi-a placut mult sa il citesc.
    Raspunsurile Ioanei sunt foarte interesante, pare o persoana foarte buna, o sa-i urmaresc si eu Blogul.
    Felicitari pentru interviu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a facut o mare placere sa citesc acest interviu pe blogul tau Coco!
    L-am savurat cuvant cu cuvant, mi-au placut intrebarile bine alese, dar si raspunsurile oferite de Ioana pe care o citesc si eu cu drag.
    Felicitari pentru aceasta initiativa!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Rally, Ioana chiar este o persoana deosebita :)

      Ștergere

Postări populare

Powered By Blogger